Locatie

Hoe het beste restaurant kiezen voor jouw evenement

Organiseer jij de komende maanden een bedrijfsfeest? Of misschien ben je druk in de weer met het plannen van een familiefeest of verjaardagsfeest? Het zoeken en vinden van een goed restaurant dat past bij jouw eisen is niet altijd even makkelijk. Om jou te helpen bij het kiezen van het perfecte restaurant hebben wij hier alvast enkele tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen de perfecte ruimte en restaurant te boeken!

1. Wat is de locatie van het restaurant?

Een allereerste overweging die je moet maken bij het boeken van een restaurant voor jouw evenement is de locatie. Natuurlijk is het erg leuk om een restaurant te boeken met een mooi uitzicht, een leuke buitenruimte, of eventueel in een prachtige of romantische stad. Toch is ook de locatie van het restaurant enorm belangrijk. Kies bij voorkeur een restaurant dat makkelijk bereikbaar is voor jouw vrienden en familie, of in het geval je een bedrijfsevenement organiseert, je werknemers en stakeholders.

2. Is er genoeg parking?

Ook is het een goed idee om te denken aan parkeergelegenheid. Is er wel genoeg parking in en rond het restaurant? Wanneer je bijvoorbeeld een restaurant kiest in het hartje van Amsterdam kan het wel eens moeilijk worden om je wagen kwijt te raken. Daarnaast kunnen openbare parkeerplekken ook nog eens heel wat geld kosten waardoor werknemers, vrienden of familie sneller de neiging zullen hebben om af te haken.

Indien je werknemers, vrienden of familie in de stad wonen, en er dus niet noodzakelijk nood is aan parking, is het ook goed om even na te denken hoe makkelijk het restaurant te bereiken is met het openbaar vervoer. Is er en tramhalte of bushalte op loopafstand? En hoe makkelijk is het om vanaf belangrijke knooppunten tot aan het restaurant te raken?

3. Is er genoeg plek?

Je kan natuurlijk niet gaan verwachten dat een klein restaurantje aan meer dan 100 personen plaats kan bieden. Het restaurant dat je boekt voor je evenement zal dan ook moeten afhangen van het aantal genodigden. Daarom is het erg belangrijk dat je een goed overzicht hebt van wie je graag wil uitnodigen vooraleer je naar restaurants begint te zoeken. Neem ook zeker contact op met het restaurant dat je in gedachten hebt en houd in het hoofd dat bepaalde restaurants een extra ruimte hebben, speciaal voor evenementen.

4. Wat mag het kosten?

Denk natuurlijk ook aan je budget! Wanneer je een budget hebt van 50 euro per persoon kan je natuurlijk niet gaan aankloppen bij een Michelin restaurant. Doe dus zeker je onderzoek en communiceer je budget ook met het restaurant wanneer je om inlichtingen vraagt. Bepaalde restaurants hebben speciale budgetten voor grote groepen en kunnen je een speciaal menu aanbieden.

5. Moeten er rekening gehouden worden met bepaalde voedselbeperkingen?

Voor je een restaurant boekt is het ook erg belangrijk dat je bij de genodigden even navraagt of er speciale behoeften zijn wanneer het neerkomt op het menu. Het is de dag van vandaag erg normaal om vegetariër of veganist te zijn. Ook kunnen werknemers, vrienden of familieleden een glutenintolerantie hebben of allergisch zijn aan bepaalde ingrediënten zoals noten. Hoewel de meeste restaurants de dag van vandaag gerechten kunnen voorzien die hier rekening mee houden, is het toch best om dit even na te vragen voordat je een contract ondertekent voor je evenement, of voor een grote groep boekt.

6. Hoe verloopt de avond?

Denk bij voorkeur ook even na hoe jij wilt dat de avond verloopt. Indien je een feest organiseert en er ook gedanst moet worden, of je organiseert een evenement voor het werk waarbij presentaties en speeches houden, dan moeten hier speciale voorzieningen voor zijn. Niet enkel heb je bijvoorbeeld heel wat ruimte nodig, maar wanneer je speeches wil houden kunnen bepaalde restaurants je bijvoorbeeld van een microfoon voorzien. Wanneer je heel wat speciale wensen hebt kan het echter beter zijn om een feestzaal te huren en om je favoriete restaurant dan te vragen het evenement te cateren.

7. Open bar of BYOB?

Tot slot denk je ook best aan hoe jij de genodigden van drank wil voorzien. Zo kan je kiezen voor een open bar, je eigen drank meebrengen of, indien je onder vrienden of familie bent, iedereen zelf laten betalen. Trek dus altijd even na bij het restaurant of zij een speciale korting op drank voorzien voor grote groepen en wat het eventuele kurkengeld is wanneer je ervoor kiest je eigen drank te schenken.

Conclusie

Vooraleer je een restaurant boekt zijn er heel wat verschillende dingen waar je aan moet denken. Probeer een budget voor ogen te hebben alsook het aantal genodigden, een goed bereikbare locatie, en natuurlijk een overzicht van wat er die avond al dan niet op het programma staat. Deze details zullen op het eind van de dag bepalen welke restaurants geschikt zijn voor jouw feest of evenement en of het al dan niet beter is om een feestzaal of evenementenhal te boeken en jouw favoriete restaurant te laten cateren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button