Muziek

Hoe een goede muziekgroep kiezen voor jouw evenement?

Het kiezen van een muziekgroep voor je evenement is niet altijd even makkelijk. Er zijn niet alleen heel wat groepen om uit te kiezen, je zal ook een keuze moeten maken over het genre muziek en hoe lang de groep zal moeten spelen. Dus hoe kies je nou een goede muziekgroep voor jouw evenement? Wij helpen je in dit artikel alvast even verder.

Kies een muziekgroep die geschikt is voor je evenement

Allereerst is het erg belangrijk dat je rekening houdt met het soort evenement dat je organiseert. Je kan namelijk moeilijk een punkband uitnodigen voor een familiefeest, en een kwartet is misschien wat te klassiek voor een trouwfeest.

Over het algemeen zijn er heel wat verschillende groepen en orkesten die je kan inhuren. Je kan gaan voor een rockgroep of een coverband, maar evengoed voor een strijkkwartet of een jazzband. Op Wentsy vind je heel wat verschillende muziekgroepen die je voor jouw evenement – privé of openbaar, kan inhuren.

Welk type muziek moet de muziek groep spelen?

Ook is het type muziek dat er gespeeld moet worden een belangrijke overweging die gemaakt moet worden. Heel wat muziekgroepen hebben een breed repertoire. Dit wil zeggen dat ze 90’s rock kunnen spelen, maar evengoed populaire covers of rustige ballads.

Wanneer jij je evenement graag opleukt met rustige muziek kan je best een orkest inhuren. Ook hier zijn er grote verschillen! Een strijkkwartet kan geen Big Band spelen, en een Big Band kan je niet echt vragen om rustige Jazz te spelen.

Of misschien wil je wel helemaal geen band en ben je beter af met een deejay? Dat is ook perfect mogelijk! Maar dat is wel een keuze die je vroeg in je zoektocht naar een muziekgroep moet maken.

Hoe goed is de muziekgroep?

Een niet onbelangrijke overweging is hoe goed de muziekgroep nou echt is. Hoewel de muziekgroepen op Wentsy stuk voor stuk professionals zijn, is het toch een goed idee om de muziekgroep te vragen even een video of wat geluidsopnames door te sturen. Zo krijg je een idee van de kwaliteit van de muziek, maar ook van hoe goed of slecht de muziekgroep samenspeelt.

Hoeveel kost de muziekgroep

Ook de kosten van de muziekgroep zijn niet onbelangrijk. Wanneer je een evenement organiseert zal jij je aan een bepaald budget moeten houden. Kijk dan ook zeker na of de muziekgroep die jij voor ogen hebt valt binnen je budget.

De kosten van een muziekgroep worden bepaald door het aantal personen dat in de muziekgroep speelt – een eenzame harpist zal met andere woorden minder kosten dan een Big Band van 20 man. Daarnaast moet je ook rekening houden met de afstand: wanneer een muziekgroep van ver moet komen kan het wel eens zijn dat zij hiervoor extra aanrekenen.

Ook het materiaal kan een invloed hebben op de kosten. Sommige muziekgroepen brengen namelijk hun eigen materiaal mee zoals versterkers, microfoons of zelfs eigen geluidsbord mee. Sommige muziekgroepen verwachten dan weer dat jij zelf bepaald materiaal aanlevert dat je zelf zal moeten huren wat dan weer een invloed zal hebben op je budget.

Hoe lang duurt het optreden?

Hoe lang duurt het optreden van de muziekgroep? Dat is een goede vraag waar je heel wat rekening mee moet houden wanneer je een evenement organiseert. Sommige groepen spelen een uurtje of twee, anderen staan dan weer vier uur op het podium. Afhankelijk van het repertoire van de muziekgroep kan het zo zijn dat je een tweede muziekgroep of orkest zal moeten inhuren of eventueel een deejay moet vragen om de avond af te sluiten.

Conclusie

Het kiezen van een muziekgroep voor een evenement is niet altijd makkelijk. Integendeel, er zijn heel wat verschillende keuzes die gemaakt moeten worden vooraleer je nog maar kan denken aan het contacteren van een groep muzikanten. Welk genre muziek moet er gespeeld worden? Of hoe groot is je budget?

Daarnaast ga je ook goed moeten afspreken met de muzikanten of muziekgroep hoe lang zij kunnen spelen en of zij speciaal materiaal vereisen dat jij nog apart moet huren. Indien je muziekgroep niet lang genoeg speelt om de hele avond te dekken kan het zijn dat je een tweede muziekgroep moet boeken of een deejay moet inhuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button