Foodtruck festival

Foodtruck huren: 5 Redenen waarom een foodtruck voor je volgende feest met familie of vrienden een goed idee is

Koffie Foodtruck, Friet Foodtruck, Foodtruck Bruiloft of een van de meest unieke foodtrucks qua aanbod? Wat kies jij?

Ben jij iets leuks zoals een familiefeest aan het organiseren? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe moeilijk het kan zijn om een goede cateraar te vinden binnen budget of om een goed restaurant te boeken dat plek heeft voor de hele familie. Denk er dan ook eens aan een Foodtruck huren.

Een foodtruck huren kan een zeer goede oplossing zijn. Waar food trucks 10 jaar geleden vooral hamburger foodtruck of frietkramen waren kan je de dag van vandaag kiezen uit een groot aantal keukens – van snacks tot volledige maaltijden!

Nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel leggen we dan alvast haarfijn uit waarom een food truck voor jouw volgende evenement of familiefeest nog zo geen slecht idee is!

1.    Een food truck huren is goedkoper dan een cateraar

Een eerste reden waarom je een food truck wilt inhuren is omdat een foodtruck goedkoper is dan een cateraar. Een cateraar brengt vaak personeel met zich mee, borden, glazen, potten en pannen – manuren en materiaal dat stilaan maar zeker aan je budget vreet.

Een food truck aan de andere kant is een keuken op wielen. Hoewel jij je eten natuurlijk niet aan een tafel opgediend krijgt, is het eten dat bereid wordt in een food truck erg vers en enorm lekker. Net omdat een food truck minder personeel mee heeft en minder werk heeft op voorhand moet je als organisator een pak minder manuren betalen waardoor een food truck over het algemeen heel wat goedkoper uitkomt dan een traditionele cateraar.

2.    Er is voor iedereen wel wat

Een tweede reden waarom een food truck inhuren een goed idee is, is omdat een food truck heel wat verschillende gerechten kan serveren ook. Zo kan je bijvoorbeeld een food truck boeken die gespecialiseerd is in Mexicaans eten. Zij kunnen dan burritos maken, maar bijvoorbeeld ook tacos en quesedillas, of juist een foodtruck met Aziatisch eten die een diversiteit aan Dim-Sum gerechtjes op de kaart hebben staan. Daarnaast houden heel wat food trucks ook rekening met allergieën en hebben zij vaak enkele vegetarische of veganistische schotels op het menu staan.

3.    Werken met een makkelijk bonnetjes systeem

Ook kan je werken met een erg makkelijk bonnetjes systeem. Op die manier krijgt iedereen een bonnetje waarmee hij of zij een bestelling kan plaatsen bij de foodtruck. Het bonnetjessysteem is erg simpel en zal ervoor zorgen dat je genodigden zelf kunnen kiezen wanneer zij hun maaltijd eten. Wanneer je met een cateraar werkt zit de kans er niet enkel in dat het een beetje een stijve bedoening wordt, heel wat genodigden worden gedwongen om gesprekken af te breken wanneer ze naar tafel geroepen worden of wanneer het eten wordt geserveerd. Met een foodtruck heb je dat probleem niet gezien iedereen zelf kiest wanneer hij of zij gaat aanschuiven!

4.    Bredere keuze wanneer het op feestzalen of andere locaties aankomt

Door een foodtruck te huren zal je ook de zoektocht naar een geschikte feestzaal of locatie voor je event heel wat makkelijker maken. Wanneer je met een cateraar werkt zal je namelijk een keuken moeten voorzien waar de cateraar het eten kan opwarmen, het vlees kan bakken, of andere gerechten kan afwerken. Zoals eerder vermeld is een food truck eigenlijk al een keuken, maar dan op wielen. Je zal enkel een plek moeten voorzien waar de foodtruck kan staan, met meestal een stroomvoorziening en/of wateraansluiting. Sommige foodtrucks nemen trouwens zelf ook generatoren mee (op verzoek) waardoor je ze niet nog van stroom hoeft te voorzien.

5.    Minder kosten bij het huren van tafels en stoelen, borden en bestek

Tot slot heb je dankzij de foodtruck ook heel wat minder kosten bij het huren van tafels en stoelen, borden en bestek.  De foodtruck heeft zijn eigen wegwerpborden of verpakkingen en bestek – erg vaak bestaan deze uit biologisch of recyclebaar materiaal. Daarnaast hoef je ook niet voor iedereen een stoel of tafel te voorzien. Men zal namelijk niet allemaal op hetzelfde moment naar de food truck afzakken, en heel wat jongere genodigden zullen ervoor kiezen om al staand te eten bijvoorbeeld. Vaak creëert de foodtruck ook meteen de juiste sfeer daarvoor, soms nemen ze ook zelfs al statafels en dergelijke met zich mee!

Conclusie

Op zoek naar een goede cateraar voor je familiefeest of verjaardagsfeest? Waarom huur je geen foodtruck in!? Foodtrucks zijn erg hip en vaak wat goedkoper dan een cateraar. Daarnaast kan je uit een groot aantal foodtrucks kiezen die een verscheidenheid aan keukens en gerechten serveren – van hamburgers tot Thais en zelfs Mexicaans!

Door een foodtruck huren kan men tijdens het evenement helemaal zelf kiezen wanneer hij of zij naar de foodtruck afzakt voor wat lekkers en de ongedwongen sfeer zal er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je niet voor iedereen een stoel of tafel hoeft te voorzien.

Zoek voor jouw volgende feestje alvast naar een foodtruck op Wentsy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button