BruiloftDecoratieFotoLocatieVerlovingsfeest

Bruiloft organiseren: Trends, tips & tricks

Een onvergetelijke & originele bruiloft organiseren

Denk je aan een bruiloft organiseren? Gaan jij en je lief binnenkort trouwen? Dan wil je dat alles tot in de puntjes geregeld is natuurlijk. Met minder dan pure perfectie neem je geen genoegen! De keuze voor de locatie van je bruiloft neem je dan ook niet in een paar minuten. Wat komt er zoal kijken bij je bruiloft organiseren vragen velen zich vaak af.

Technologie: van corona-proof tot toekomstbestendig

Toen in 2020 de corona-pandemie losbarstte zaten veel stellen met de handen in het haar. Ineens mocht je nog maar 30 gasten voor je bruiloft uitnodigen. Ineens moeten kiezen: wie je wel en wie je niet uitnodigt. Omdat zulke keuzes soms best pijnlijk kunnen zijn, hebben veel stellen hun bruiloft als geheel maar even uitgesteld. Anderen zetten technologische oplossingen in om te zorgen dat iedereen er toch bij kan zijn, al is het dan niet in fysiek maar bijvoorbeeld online.

Veel (populaire) trouwlocaties hebben daarom inmiddels een of meer conference-cams aangeschaft. Daarmee kun je er toch voor zorgen dat iedereen er toch een beetje bij kan zijn, ook als de coronamaatregelen strenger blijven en/of worden. En na corona zorgt diezelfde technologie dat ook je zus in Nieuw-Zeeland of je oma die in het ziekenhuis ligt mee kan kijken!

Een sprookjeshuwelijk of droom bruiloft organiseren

Vooral meisjes, maar ook steeds meer jongens, dromen al op jonge leeftijd van een geweldig en groots sprookjeshuwelijk. Wat is er sprookjesachtiger dan trouwen op een sprookjesachtige locatie? Of droom je juist van een toffe industriële locatie waar jullie elkaar het ja-woord gaan geven? Of trouwen jullie toch liever met, spreekwoordelijk dan, het zand tussen je tenen op het strand?
Zelfs trouwen op een boot, romantisch varend over de Amsterdamse grachten behoort tot de opties als je jullie droom bruiloft organiseren gaat!

Steeds meer stellen kiezen voor een minder klassieke locatie voor bijvoorbeeld het ja-woord, of als locatie voor het huwelijksfeest. Voor de liefhebbers kan een stevig feestje in een (oude) fabriekshal omgetoverd tot event-locatie helemaal de sfeer geven die jullie voor je bruiloft wensen, maar voor iemand anders is een schilderachtige buitenlocatie misschien weer meer geschikt, om te genieten van die prachtige livemuziek bijvoorbeeld.
Voor een diversiteit aan trouwlocaties ben je bij Wentsy aan het juiste adres!

Het ja-woord als nieuw begin

Met het ja-woord beginnen jullie aan een nieuw avontuur. Wat is er toepasselijker dan je bruiloft in de winter te vieren, als er ook een nieuw jaar aanbreekt?!

Je ziet het nog niet heel vaak, maar de periode rond de jaarwisseling is misschien wel dé perfecte gelegenheid om je huwelijk een mooi creatief winterthema mee te geven. Oh, en omdat ’s winters minder stellen trouwen, vallen de kosten van de trouwlocatie (en andere zaken zoals fotograaf en de bruidstaart) soms ook nog eens minder hoog uit!

Je bruiloft organiseren in de toekomst

Tijdens je bruiloft kijk je naar de toekomst. Dan denk je toch ook een beetje na over duurzaamheid? Er zijn verschillende manieren om het bruiloft organiseren duurzamer te maken, waaronder bijvoorbeeld ook het kiezen voor een buffet of walking dinner, ten opzichte van een sit-down dinner.

Hierbij zitten de gasten niet op hun plek te wachten tot de volgende gang geserveerd wordt. In plaats daarvan lopen ze vrij rond en worden ze bedient of bedienen ze zichzelf vanaf het buffet. Een walking dinner zorgt voor een heel andere sfeer, en omdat iedereen bij een buffet zelf zijn eigen porties bepaald wordt er ook veel minder voedsel verspilt.

Je kunt ook kiezen voor een vegetarisch of veganistisch menu. Voor sommige gasten is dat misschien een beetje controversieel. Maar als je de vegetarische of veganistische optie aanbiedt, is iedereen tevreden, toch? Misschien dat die ene verstokte vleeseter tot zijn verbazing ontdekt dat vegan helemaal zo slecht nog niet is!

Trends, tips en tricks voor een originele bruiloft
Trends, tips en tricks voor een originele bruiloft

Een trouwlocatie in de buurt

Opvallend: steeds meer stellen kiezen voor een trouwlocatie bij hen in de buurt. Handig, want de kans is dan ook groot dat een groot deel van de gasten die je wilt uitnodigen ook niet van al te ver hoeven te komen. Door je bruiloft vlakbij te vieren hoeven er veel minder kilometers gereden te worden, wat de CO2-uitstoot beperkt. Dat maakt je bruiloft een stuk klimaatvriendelijker en duurzamer.

Verrassend bruiloftsdiner

De meeste bruiloftslocaties hebben vaak een vast restaurant of een vaste cateraar met eigen koks waarmee ze samenwerken wanneer zij een bruiloft organiseren. Ze zullen je dan een bruiloftsmenu aanbieden dat in lijn is met de menukaart van het restaurant, bij een cateraar dit natuurlijk soms wat uitgebreider of flexibeler zijn. Qua cateraar kun je gaan voor een klassieke optie, maar zijn er vaak ook specifiekere dingen mogelijk, die helemaal aansluiten bij jullie wensen en/of gezelschap.

Het wordt steeds normaler dat huwelijkspartners-in-spé een alternatieve cateraar inschakelen voor het eten. Je bent veelal volledig vrij om het menu invulling te geven, van een mediterraan diner dat op een Italiaanse bruiloft hoge ogen zou gooien, tot een Turks buffet. Ook van een Indonesische rijsttafel kijkt niemand meer gek op. We hebben zelfs al meerdere huwelijken gezien met een stamppot buffet. Uiteindelijk draait het natuurlijk ook maar om een ding, dat jullie en jullie gasten er uitermate van genieten, en smaken verschillen nu eenmaal, gelukkig!
Joh, je kunt zelfs friet en hamburgers serveren als je dat wilt, of een foodtruck laten komen.

Liefde gaat toch ook een beetje door de maag, dus kies en boek iets waar je zeker van zult gaan genieten, kan het alleen maar bijdragen aan jullie toch al niet te vergeten huwelijksdag.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button