Foodtruck festival

5 Redenen waarom je een foodtruck moet inhuren voor je volgende familiefeest

Ben jij een familiefeest aan het organiseren? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe moeilijk het kan zijn om een goede cateraar te vinden binnen budget of om een goed restaurant te boeken dat plek heeft voor de hele familie.

Een food truck inhuren kan echter een oplossing zijn. Waar food trucks 10 jaar geleden vooral hamburger trucks of frietkramen waren kan je de dag van vandaag kiezen uit een groot aantal keukens – van snacks tot volledige maaltijden!

Nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel leggen we dan alvast haarfijn uit waarom een food truck voor jouw volgende evenement of familiefeest nog zo geen slecht idee is!

1.    Een food truck is goedkoper dan een cateraar

Een eerste reden waarom je een food truck wilt inhuren is omdat een foodtruck goedkoper is dan een cateraar. Een cateraar brengt vaak personeel met zich mee, borden, glazen, potten en pannen – manuren en materiaal dat stilaan maar zeker aan je budget vreet.

Een food truck aan de andere kant is een keuken op wielen. Hoewel jij je eten natuurlijk niet aan een tafel opgediend krijgt, is het eten dat bereid wordt in een food truck erg vers en enorm lekker. Net omdat een food truck minder personeel mee heeft en minder werk heeft op voorhand moet je als organisator een pak minder manuren betalen waardoor een food truck over het algemeen heel wat goedkoper uitkomt dan een traditionele cateraar.

2.    Er is voor iedereen wel wat

Een tweede reden waarom een food truck inhuren een goed idee is, is omdat een food truck heel wat verschillende gerechten serveert. Zo kan je bijvoorbeeld een food truck boeken die gespecialiseerd is in Mexicaans eten. Zij kunnen dan burritos maken, maar ook tacos en quesedillas. Daarnaast houden heel wat food trucks ook rekening met allergieën en hebben zij vaak enkele vegetarische of veganistische schotels op het menu staan.

3.    Werken met een makkelijk bonnetjes systeem

Ook kan je werken met een erg makkelijk bonnetjes systeem. Op die manier krijgt iedereen een bonnetje waarmee hij of zij een bestelling kan plaatsen bij de food truck. Het bonnetjessysteem is erg simpel en zal ervoor zorgen dat je genodigden zelf kunnen kiezen wanneer zij hun maaltijd eten. Wanneer je met een cateraar werkt zit de kans er niet enkel in dat het een beetje een stijve bedoening wordt, heel wat genodigden worden gedwongen om gesprekken af te breken wanneer ze naar tafel geroepen worden of wanneer het eten wordt geserveerd. Met een food truck heb je dat probleem niet gezien iedereen zelf kiest wanneer hij of zij gaat aanschuiven!

4.    Bredere keuze wanneer het op feestzalen aankomt

Door een food truck in te huren zal je ook de zoektocht naar een geschikte feestzaal heel wat makkelijker maken. Wanneer je met een cateraar werkt zal je namelijk een keuken moeten voorzien waar de cateraar het eten kan opwarmen, het vlees kan bakken, of andere gerechten kan afwerken. Zoals eerder vermeld is een food truck een keuken op wielen. Je zal enkel een plek moeten voorzien waar de food truck kan staan. De meeste food trucks nemen trouwens zelf ook generatoren mee waardoor je ook geen stroom moet voorzien.

5.    Minder kosten bij het huren van tafels en stoelen, borden en bestek

Tot slot heb je dankzij de food truck ook heel wat minder kosten bij het huren van tafels en stoelen, borden en bestek.  De food truck heeft zijn eigen wegwerpborden of verpakkingen en bestek – erg vaak bestaan deze uit biologisch of recyclebaar materiaal. Daarnaast hoef je ook niet voor iedereen een stoel of tafel te voorzien. Men zal namelijk niet allemaal op hetzelfde moment naar de food truck afzakken, en heel wat jongere genodigden zullen ervoor kiezen om al staand te eten.

Conclusie

Op zoek naar een goede cateraar voor je familiefeest of verjaardagsfeest? Waarom huur je geen food truck in! Food trucks zijn erg hip en heel wat goedkoper dan een cateraar. Daarnaast kan je uit een groot aantal food trucks kiezen die een verscheidenheid aan keukens en gerechten serveren – van hamburgers tot Thais en zelfs Mexicaans!

Door met een bonnetjessysteem te werken kan iedereen zelf kiezen wanneer hij of zij naar de foodtruck afzakt en de ongedwongen sfeer zal er ook voor zorgen dat je niet voor iedereen een stoel of tafel hoeft te voorzien.

Zoek voor jouw volgende feestje alvast naar een food truck op Wentsy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button